Lineaea - San Diego

Hatar inte mat

Publicerad 2016-08-23 21:24:01 i Allmänt,

 
I söndags åkte jag till sunset cliffs med PB palace-gänget för att sola och bada. Det var i princip omöjligt att komma till den jäkla stranden som låg nedanför klipporna. När vi klättrat, hasat oss ner till stranden så hängde vi där under dagen. Är sjukt mycket vågor här nu men tydligen brukar det lägga sig och då vore det skoj att testa på och surfa :D. Har gjort det i Jersey utanför England på språkresa för ca 10 år sen men inte riktigt samma känsla eller klimat haha. Sen körde jag Amanda, Emma och Mete (tysk kille) till Fashion Valley med målet Cheesecake factory. 
 
Fashion Valley är ett stort shoppingcenter och det ligger ett jättestort Cheesecake factory där. De hade kanske världens längsta meny och lika stora portioner. Tog quesadillas som skulle vara en förrätt (?) men jag orkade inte ens cheesecake (vem är jag?) och sen avslutade vi med att handla mat på Walmart.
 
Igår valde vi våra kurser! Som den nattuggla jag är så satt jag uppe hela natten för att bestämma vilka kurser jag skulle ta. Efter 45 min sömn och lite smått panikande då jag inte förstod hur man sökte kurserna på morgonen när systemet öppnade. Det löste sig med hjälp från Catrin men sen fick jag veta att det hade varit öppet för ansökan hela natten haha.. ovärt för mig. Jag sökte en programmeringskurs och 3 psykologikurser. står även i kö till två andra så får se lite hur schemat blir :) Sen på dagen hängde vi på stranden här utanför vårt hus. Den är riktigt najs faktiskt! På kvällen så körde vi till old town för Margarita Monday. De har happy hour kl 16-19 då en margarita kostade 4 dollar och då får man ta mat gratis. Så najs! 
 
Nu tänkte jag gå ut på en promenad och reka mina nya hoods. Puss
 
sunset cliffs

Min lilla "förrätt" på cheescake factory

Cheesecake factory. Jag lovar jag kommer tillbaka

Margarita monday med stört goda lökringar
ENORMA margaritas

Äntligen boende!

Publicerad 2016-08-23 21:03:59 i Allmänt,

Hej, på begäran av mami (och jeanette haha heihei) kommer här en uppdatering.
 
Jag och Cathrine har varit på lägenhetsvisningar, eller vad man ska kalla det, varje dag sen vi kom. Vi har tagit oss nästan överallt med Lyft och det började bli lite segt att bara kolla lägenheter då det inte blivit nåt strandhäng eller turistande. Vi har dock pratat med många många trevliga chaufförer som gett oss tips på vad vi ska göra och eftersom vi kollat i många olika områden har vi fått en sightseeing som heter duga. Men i fredags bestämde vi oss äntligen för ett boende som vi nu signat.
 
Vi blev inte 4 st utan istället är det jag, Cathrine och Amanda som ska bo i ett hus (eller vi har övervåningen i ett hus, så det blir som en lägenhet) 3 bedroom, 2 bathrooms som är superfin. Känns så otroligt skönt att äntligen ha nånstans att bo. Att det ligger 200 m från stranden gör det inte sämre direkt! När vi blev 3 istället för 4 fick vi det även lite "billigare". 3200 dollar i månaden totalt. Känns som sjukt mycket pengar för boende men allt vi har kollat på ligger i samma prisklass så detta är bästa möjliga alternativ :)

Så vad har hänt sen sist? Vi var ute i torsdags på ett välkomstparty. Amanda, som också är från stockholm, bor just nu med en svensk tjej som heter Emma och massa tyska killar och några amerikanska. Så vi var ett stort gäng som förfestade i deras hus (a.ka. PB palace) med utsikt över halva stan från vardagsrummet. Spelade beerpong osv. innan vi åkte till en klubb downtown. Kul kväll!
 
I lördags skulle vi gå på ett poolparty på Hard rock hotels rooftop i downtown men de hade sålt så många biljetter att vi fick stå i kö i 1,5 h tills vakten sa att vi antagligen inte kommer komma in före det är slut då gav vi upp. Då hade resten av gänget redan stått i kö ytterligare en timme.. Så det var lite segt. Men istället drog vi till en pub/bar som hette Moonshine flats Det var ett najs ställe som hade som ett öppet tak(haha sämst beskrivning måste bli bättre på att ta bilder) och olika spel som pingis, shuffleboard osv. vi spelade shuffleboard, käkade och drack öl.

to be continued..
 
puss
I taxin påväg till välkomstpartey 
Frukost på balkongen som ligger 30 meter från Starbucks, 100 meter från Balboa park som är som ett nöjesfält och 200 m till stranden. Jaha det kan man ju vänja sig vid
 

Red-ID, Ihop och Smores

Publicerad 2016-08-18 09:48:54 i Allmänt,

Det strulade lite med mitt ID-kort då jag inte fått pengarna från CSN ännu men idag löste sig allt med det så det känns som en sten lossade så vi började med att hämta ut våra Red-ID som de kallas.
 
Jag och Cathrine har fortsatt leta lägenheter och snart börjar jag tröttna på det haha. Vi (Amanda också, en svensk tjej till) hade typ bestämt oss för ett boende men då hoppade den fjärde tjejen som vi pratat med av. Så vi får helt enkelt se imorgon hur vi gör, det finns fortfarande lite olika alternativ men det är fan dyrt med boende (har jag skrivit det redan kanske?) De vi hyr vårt airbnb från har dock inga som ska hyra efter oss på ca en månad så det är ingen stress att flytta ut som tur är.
 
Käkade på Ihop för första gången som är som ett diner med pannkakor, våfflor, crepes, ägg & bacon osv. tog en combo som hette 2*2*2 - två pannkakor, två ägg, två baconskivor. omnomnom
 
 
Alltsåå! har ni sett nåt bättre? så goda!
34 grader idag. Såå varmt!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela